IMG_8533-2

Makové hvězdičky

Každý rok děláme doma jen ty naše oblíbené druhy cukroví na které jsme zvyklé, mě ale láká zkoušet nové druhy, tak jsem vyzkoušela tyhle linecké makové hvězdičky s povidly. Byly tak dobré, že doma zmizely během chvíle. Tak přidáváme na seznam našich oblíbenců, které pečeme každoročně. Linecké těsto je krásné křehké a povidly slepené hvězdičky chutnají druhý den mnohem lépe!:) (Pokračování textu…)

IMG_8406-2

Pomerančový chlebíček

Tento recept dělám když potřebuji narychlo vykouzlit něco dobrého a sladkého. Příprava zabere jen chvilku a výsledek opravdu stojí za to. Chlebíček je krásně měkký, jako piškot a hlavně vláčný. Svěže voní a chutná po pomeranči. Polevu můžeš použít obyčejnou čokoládovou nebo tuhle citronovou, která pomerančovému chlebíčku dodává skvěle kyselost. (Pokračování textu…)

IMG_8395-3

Vánoční dort

Skvělé perníkové těsto, nadýchaný skořicový krém a povidla. Přesně takhle si představuji vánoční dort. Když jsem recept vymýšlela tak jsem chtěla, aby recept nebyl náročný a dort vypadal krásně. Nejenže dort krásně vypadá, ale i tak chutná, hlavně ta náplň! Myslím, že se mi to povedlo. Pojď vyzkoušet a všechny překvap! Nejlepší je dort když je jeden den uleželý. 🙂 (Pokračování textu…)

IMG_8319

Svatomartinské rohlíčky

Každý známe husu na svatého Martina, ale co třeba rohlíčky či koláče? U nás je tradice tyhle svatomartinské rohlíčky bez kynutí. Většinou se dělají tyhle rohlíčky kynuté, ale věřte mi, že až zkusíte tohle křehké těsto, jiné už chtít nebudete. U nás v rodině tohle těsto vyhrává na plné čáře. Skvělé na tom je, že se nemusíte patlat s kynutím.  (Pokračování textu…)