musli

Domácí müsli

Recept na domácí müsli. Já střídám dva recepty. Jeden najdete v kuchařce a druhý jsem se vám rozhodla sepsat sem. Nejlepší na domácí müsli je to, že si do nich můžete přidat všechno, co máte rádi. Jakékoliv semínka, ořechy. sušené či mrazem sušené ovoce. Ořechy a semínka pečte rovnou, ale ostatní přidejte až po upečení vloček. Pojďte na to, protože na tom vůbec nic není a musíte to prostě zkusit! Müsli je krásně křupavé a nevyrovná se těm z obchodu. (Pokračování textu…)

IMG_7058

Skořicové pleteniny

Moje nejoblíbenější pečivo! Vždycky když nám mamka nestihla udělat svačinu do školy, tak nás nechala vybrat si ji v pekařství. Já měla vždycky radost a pokaždé to byl buď loupák a nebo tohle. Neměla jsem to hrozně dlouho a dostala jsem na to chuť. Úkol byl jediný, vyzkoušet nějaké těsto a hned na poprvé se povedlo! Jsou krásně vláčné a jediné, co vám může dělat problém je smažení. Nechte to v oleji dostatečně dlouho, ať jsou krásně upečené. (Pokračování textu…)

IMG_7038

Velikonoční jidáše

Co to vlastně je? Je to sladké pečivo potřené medem, které symbolizuje provaz na kterém se oběsil Jidáš, když zradil Ježíše. Měli bychom je sníst na Zelený čtvrtek. Podle tradice, kdo sní jidáše ještě ráno před svítáním, bude zdráv a bude ochráněn před zradou. Díky kynutému těsto jsou jidáše symbolem hojnosti a medem se potírají na znamení plodnosti. Takže teď už víte, že jidáše musíte mít na velikonočním stole a pletení se bude určitě líbit i vašem dětem a nebo vám. Recept jsem vám hezky popsala dopodrobna, takže ho určitě zvládnete, tak dobrou chuť! (Pokračování textu…)

bábovka

Mramorová bábovka

Za poslední týden padla už druhá. Když jsem se tety ptala, co jí mám upéct, řekla jednoznačně bábovku a tak jsem se na ni vrhla. Zapátrala jsem u mamky ve staré kuchařce a recept trochu obměnila. Tohle je klasický rychlý recept. Máte hotovo během chvíle a všichni si na ní pochutnají. Já bábovku ani nestihla vyfotit na to, jak rychle se snědla. Mám recept ještě na jednu bábovku z tvarohu, která je taky moc skvělá. Recept je od babičky, ale na tu recept zase příště. (Pokračování textu…)