Kuchařka pro teenagery

Nebo to mám spíše nazvat splněný sen? Kuchařka je určená pro mladé lidi, kteří rádi vaří nebo naopak se to chtějí naučit. Když jsem kuchařku ve svých 14 letech začala psát, nemohla jsem najít žádnou kuchařku pro nás, pro teenagery nebo mladý. Všude je spoustu nádherných kuchařek obecně, ale často jsem měla strach jestli recepty zvládnu. V kuchařce pro teenagery by neměl nikdo mít strach, když recepty zvládne i obyčejná 16 letá holka, jako jsem já. Snažila jsem se recepty popsat krok po kroku, aby nebyl s vařením či pečením žádný problém. U receptů najdeš i rady nebo i nějaké zajímavosti. U receptů najdeš občas i hashtagy. Nějaký jsou fakt vtipný!:D

579A7883.jpg

Kuchařka pro teenagery (www.smartpress.cz), foto: Petra Novotná

V knížce najdeš celkem sedm kapitol. V první najdeš tipy na svačiny do školy či na kroužky. Určitě už každého omrzelo klasické obložené pečivo že? V druhé kapitoly najdeš recepty na snídani. Každý miluje o víkendu královskou snídani. V další kapitole dvě menu, které můžeš uvařit třeba na nedělní oběd. Důležité je sejít se občas s rodinou u stolu a společně se najíst, popovídat si a prostě si užívat společných chvílí. V knize je i kapitola pro vegetariány, jelikož mám doma bratra vegetariána, tak mu ráda vařím bez masa. Pokud recepty zkusíš určitě zjistíš, že bez masa se dá žít.

579A8633.jpg

Kuchařka pro teenagery (www.smartpress.cz), foto: Petra Novotná

Kapitola party ti ukáže jak udělat pořádnou party s kamarády a předvést se,  jak skvěle umíš vařit a péct. Jídlo, kamarádi a zábava, to asi každý z nás miluje. Najdeš tam i kapitolu, co na piknik, aby jídlo bylo furt fresh. Jako poslední kapitolu najdeš Vánoce. Pomoc mamce v kuchyni na Vánoce a s cukrovím. Mamka bude určitě ráda, že nestráví sama večer v kuchyni.

Poděkování: Moc bych chtěla poděkovat nakladatelství www.smartpress.cz za tuhle skvělou možnost, redaktorce Katce za všechnu pomoc a fotografce Petře Novotné za nádherné fotky.